May

Okulumuzun değişik mekanlarına çiçek yerleştirerek okulumuzu güzelleştiren öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Nisan ayı KTS etkinlikleri kapsamında öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmeye yönelik olarak “Okumak mı izlemek mi? sorusundan hareketle film izleme etkinliği yapılmıştır. Mustafa KUTLU’’nun “Uzun Hikâye” adlı eserinden uyarlanan yine aynı adı taşıyan film, okulumuz öğrencilerince konferans salonumuzda izlenmiştir. Daha sonra film üzerine öğrencilerimizle konuşulmuştur. ”Uzun Hikâye” adlı kitabı okuyan öğrencilerimiz kitap okumanın hayal gücümüzü geliştirmedeki önemini vurgulamışlardır.

Nis

Arapça yazısını estetik ölçülere bağlı kalıp güzel bir şekilde yazma sanatına "Hat Sanatı" denir. Hat sanatının güzelliğini okulumuzun değişik mekanlarında sergiliyoruz. Okuma odası için hazırlanan örneklerimiz görsel zenginlik sergiliyor.

Nis

Kendi güzelliklerini bizlere de yansıtan çiçekler..

Çiçeklerle hediyeleşme etkinliği gerçekleştirdik. Birbirimizi mutlu ettik :)

Nis

KTS etkinlikleri kapsamında meslek dersleri öğretmenlerimiz meslek dersleri çözüm saatleri oluşturdular. Öğrencilerimiz meslek derslerinde öğrendikleri bilgilerle kendilerini sınamış olup bilgilerini pekiştirdiler.

Nis

Öğrencilerimize faydalı olmak için önce onları iyi tanımamız gerek. KTS etkinlikleri kapsamında da yer alan bu konuya yönelik okulumuz rehber öğretmeni Azime SARITAŞ tarafından okulumuz sınıf rehber öğretmenlerine bireyi tanıma teknikleri ile ilgili seminer verilmiştir.

Nis

"40 HADİS, 40 KAVRAM, 40 ŞİİR, 40 ŞAİR" Konulu  KTS etkinliği kapsamında öğrencilerimizle 40 Kavram etkinliği tabu oyunu ile gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz bir yandan eğlendiler bir yandan kavramları öğrendiler. Keyifli çalışmaları daim olsun.

Mrt

Kütüphanecilik Haftası nedeniyle yine kitapların önemi vurgulandı. Güzel pano etkinliği için kütüphanecilik kulübü öğrencilerimize ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Nalan SAĞLAM'a teşekkür ederiz.

Mrt

Ramazan ayının bereketini yaşamak adına okulumuz hafız öğrencileri ile mukabele programı yapılmaktadır. Öğrencilerimizin manevi olarak kazanım sağladığı bu etkinliği organize eden Meslek Dersleri zümremize teşekkür ederiz.

Mrt

Genç Nida Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması ve Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması İL FİNALİ okulumuzda gerçekleşmiştir. Yarışmaya ilimizin diğer ilçelerinden okullar katılmışlardır. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Adem GÜL ve İlçe Müftümüz Sabri KÜTÜKÇÜ de katılım sağlamışlardır. Öğrencilerimizin heyecanına ortak oldukları için kendilerine teşekkür ederiz.

Genç Nida Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması’nda okulumuz 8/B öğrencisi Hatice Rümeysa ÇAKIR il 2. olmuştur.

Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması’nda da okulumuz 8/B öğrencisi Esma Nur YILMAZ il 3. olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik eder, Emeği geçen öğretmenlerimiz; Harun BEKTAŞ, Fatma ERSİN, Kübra CENGİZ ve Zeynep ŞAHİN' e de teşekkür ederiz.

Mrt

KTS Etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrencileri ile birlikte "Askıda kitap" etkinliği düzenlenmiştir. Kitap okumanın kişisel gelişim için etkili olduğunun bilincinde olan öğrencilerimiz ellerindeki kitapları diğer arkadaşları ile paylaşmak için hem sınıflarda hem okulun bazı bölümlerinde oluşturulan raflara bırakıp paylaşımda bulunmaktadırlar. Emeği geçen öğrencilerimize ve Türk Dili Edebiyatı öğretmenimiz Nalan SAĞLAM'a teşekkür ederiz.

Mrt

Hayatımıızın birçok alanını kaplayan interneti kişisel verilerimizi de koruyarak güvenli bir şekilde kullanmak önem arz etmektedir. Bu konunun ele alındığı KTS etkinlik çerçevesinde okulumuz öğretmenlerimizle rehber öğretmenimiz eşliğinde  seminerimiz gerçekleşmiştir.

Mrt

Okulumuz Lise grubu öğrencilerimize ilçe müftülüünde görev yapmakta olan Vaize Sumeyra DOĞAN tarafından seminer süzenlenmiştir. Güzel konuşmalarından dolayı vaize hanıma teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz 11/A sınıfı öğrencisi Fatma Zehra KARATAY, ilçe liseler arası "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması" nda ilçe 3. olmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz. Edebiyat zümremize de teşekkür ederiz.

Mrt

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. Yıldönümü okulumuzda öğrencilerimiz tarafından yapılan 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı ile kutlandı.